About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Thursday, May 19, 2011

Amandine


Blat
12 eggs
12 tb sugar
10 tb all purpose flour
2 tb unsweetened cocoa powder
1 tb baking powder
Makes 2 sponge cakes 9x13.

Creme
2 cups sugar
5 sticks butter
1 tb cacao powder

Glazura
1 lb powdered sugar
3 tb cacao powder
1/4 cup oil
1/2 cup hot water

Sirop
2.25 cups sugar
1 sm bottle imitation rom

Decorations
1/2 cup Cool Whip

Blat
Se bat 12 albusuri pina sta pe batator. Se adauga 12 linguri de zahar. Se bat pina ce se topeste zaharul si se adauga galbenusurile.  Se amesteca 10 linguri de faina cu 2 lg de cacao si cu praful de copt si se cerne peste ouale cu zaharul in a “fold” method, in citeva ture. Se coc in 2 tavi alined with parchment paper in a preheated oven to 350˚F for 25 minutes.

Crema
Se fierbe 2 cups of sugar with 1 cup apa pina devine lipicios (like honey) in care se adauga 5 sticks butter plus o lingura cacao. Se pune la rece sa se intareasca si se bate cu mixerul pina se ingroasa.

Sirop
Se caramelizeaza 2.25 cups de zahar si se stinge cu 1.5 cups de apa si 1 sm bottle esenta de rom.

Se umezeste tava cu sirop. Se umezeste blatul cu sirop si se aseaza pe tava cu partea umezita in jos. Se insiropeaza si pe partea a doua. Se toarna 3/4 din crema peste blatul bine inriropat. Se insiropeaza al doilea blat si se pune peste crema cu partea umezita in jos dupa care se insiropeaza deasupra si se unge cu crema ramasa. Se acopera si se da la frigider sa se intareasca crema.

Se taie blatul in 6 pe lungime si 8 pe latime cu un cutit subtire inmuiat in apa fierbinte inainte de fiecare taietura. Se da la frigider pentru a fi mai usor de dat cu glazura.


Glazura (Se prepara la final inainte de a fii folosita)
Se toarna apa fierbinte peste zaharul pudra, cacaua si uleiul si se bate cu mixerul pina devine ca o smintina groasa.


Se ia fiecare cub si se da cu partea de sus in castronul cu glazura si se pun pe o tava la rece. De da la frigider pina se intareste glazura.

Se orneaza cu o floricica de cool whip.


No comments:

Post a Comment