Follow by Email

About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Thursday, May 19, 2011

Strudel cu Dovleac

Aluat
1 kg (2 lbs) faina Gold Medal All Purpose
1 lingurita sare
2 linguri otet
1 l apa caldua

Umplutura
1/2 cup ulei
2 cups zahar
1 kg dovleac ras (butternut squash)
2 lingurite scortisoara
Intr-un castron mare se pune apa calduta in care se adauga otetul si sarea sa se topeasca, dupa care se adaua faina si se framinta un aluat potrivit de moale. Se rastoana pe masa bine presarata cu faina si se imparte in patru parti egale, care se framinta separat. Se acopera aluatul cu ceolofan, sa nu se usuce, si se lasa sa stea 20 de minute.
Pe o masa rotunda se aseaza o fata de masa.
Se ia aluatul si se intinde in miinile date prin faina cu dosul palmei ca si la pizza. Se pune aluatul in mijloc de masa si se unge cu uleiul cald (nu pe margini), si se intinde putin cite putin pina ce trece de marginea mesei. Se rup marginele groase de la aluat din imprejur si se pastreaza, de la fiecare foaie.
Metoda I Se stropeste cu ulei si se presara dovleacul amestecat cu zahar si scortisoara pe toata foaia. Se ia fata de masa de la un capat si incepei sa rulezi aluatul ca pe un cozonac cu ajutorul fetei de masa.
Metoda II Se pune dovleacul intr-o linie in mijlocul foii, se presara cu zahar si scortisoara Cu ajutorul fetei de masa se da aluatul peste umplutura si se ruleaza aluatul ca pe un cozonac.
Se invirte un colac sau se indoaie in trei. Se aseaza pe tava bine unsa si se unge deasupra cu ulei si se da la cuptor la 400ยบ F pentru 25 de minute pina ce se rumeneste aluatul deasupra.
Se repeta procedura cu celelate 3 aluaturi.
Cu ramasitele de margini de la cele 4 aluaturi se mai face un colac.

No comments:

Post a Comment