Follow by Email

About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Thursday, May 19, 2011

Cozonac cu Mac sau Nuca

Aluatul
4 cups faina
4 batoane margarina “Imperial”
4 galbenusuri
1/2 cup lapte
2 lingurite drojdie
4 linguri de zahar

Umplutura de nuca
500 g nuca macinata
300 g zahar

Umplutura de mac
500 g mac macinat
300 g zahar


Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul si se lasa sa creasca.
Se freaca faina cu margarina, la care se aduga galbenusurile, apoi se framinta cu laptele (în care s-a dizolvat drojdia cu zaharul) pîna ce compozitia se omogenizeaza. Se fac 4 foi care se ung cu umplutura de mac sau nuca si se ruleaza.

Umplutura de nuca
Se macina nucile si se amesteca cu zahar praf si lapte.
Umplutura de mac
Se macina macul si se amesteca cu zahar praf si lapte

No comments:

Post a Comment