Salata de boeuf
400 g carne de vita
3 morcovi
3 radacini de patrunjel
3 cartofi albi
3 cozi de telina
1 ceapa
2 oua fierte tari
100 g mazare
2 castraveti murati
6 linguri maioneza
sare, piper, vegeta
200 g sunca presata
Se pune carnea în apa clocotita cu putina sare si se fierbe mai departe pîna ce se ridica spuma la suprafata. Dupa ce se îndeparteaza spuma, se adauga morcovii, ceapa, radacina de patrunjel, telina, cartofii (întregi, curatate si spalate).
Cînd carnea si zarzavatul sînt fierte se strecoara (supa poate fi folosita pentru supa de taitei). La aceasta salata folosim numai carnea, morcovii si cartofii (din supa) care se taie cubulete. Se adauga mazarea (fiarta separat), ouale fierte tari taiate marunt, castravetii murati taiati cubulete si se amesteca cu maioneza. Se potriveste la gust cu sare, piper si vegeta. Se serveste rece.
Pe fiecare felie de sunca se pune un strat de salata de pui, apoi se ruleaza.
No comments:
Post a Comment