1 franzela lunga si subtire
100 g unt
200 g sunca
200 g pateu de ficat
3 oua fierte tari
100 g masline verzi
1 ardei rosu
2 castraveciori acri
200 g maioneza
Se taie franzela la capete si se scoate miezul. Se freaca untul pîna ce va arata ca o spuma si se adauga sunca, pateul de ficat, ouale fierte tari, maslinele, ardeiul si castraveciorii, (toate taiate foarte marunt) dupa care se adauga maioneza. Se amesteca foarte bine toate ingredientele, adaugîndu-le 1/4 din miezul de pîine. Se umple apoi franzela cu compozitia pregatita folosind o lingura, presînd foarte bine sa nu ramîna goluri. Se pune în frigider învelindu-se în celofan ca sa nu se usuce si se lasa la rece pîna se întareste umplutura. Se serveste rece, taiata în felii de grosimea unui deget (1-1.5 cm).
No comments:
Post a Comment