About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Thursday, May 19, 2011

Fasole Cu Ciolan Afumat

500 g de fasole uscata
1-2 morcovi
2 cepe
1 telina
1 pastîrnac
1 patrunjel
200 g sunca afumata
3-4 oase afumate
sare,
piper,
vegeta
frunze de leustean
frunze de patrunjel

Rîntasul:
3 catei de usturoi
1 lingurita boia
50 ml ulei
100 ml bulion (suc de rosii)

Ciolanele se spala bine, se rad cu cutitul si apoi se pun la fiert cu sunca afumata. Se lasa sa dea în clocot si se ia spuma. Este bine ca fasolea sa fie tinuta cel putin 2 ore la înmuiat în apa rece, ori daca nu avem timpul necesar, sa o punem la fiert într-un vas, singura, pentru 10 -15 minute. Se strecoara si se adauga la ciolan si sunca împreuna. Se adauga morcovul, patrunjelul, pastîrnacul, telina si ceapa taiate marunt. Se toarna rîntasul peste fasole si se lasa sa mai dea un clocot. Se presara patrunjel si leustean tocat marunt.

Rintasul:
Intr-o craticioara se încinge uleiul, în care se adauga usturoiul, o lingura de faina si boiaua. Cînd amestecul începe sa îsi schimbe culoarea se stinge cu sosul de rosii.

2 comments:

  1. Lavinia in primul rand felicitari ptr blog,arata minunat si ai inceput cu niste retete extrem de delicioase prezentate unic,felicitari si tine-o tot asa sweety,la fasole vin si eu anytime,te tzuc uivareanco!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Claudia!!!!! O, ce m-am bucurat sa primesc primul meu comment :) si te astept la fasole cu drag.
    Te tzuc

    ReplyDelete