Follow by Email

About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Tuesday, October 11, 2011

Gogosi

Amestecul de drojdie
1 cana lapte caldut
2 linguri zahar
1 lg cu virf drojdie
sare

Se amesteca si se lasa sa creasca 15 minute.

Separat se incalzesc 2 cani de lapte, si se toarna in mijlocul fainii (cam 8 cups), impreuna cu 2 oua intregi, 2 linguri de ulei si se toarna "Amestecul de drojdie" se framanta la mixer un aluate mai moale. Se acopera si se lasa sa creasca o ora dupa care se toarna pe planseta bine presarata cu faina si se intinde intr-o patura de 1 deget de groasa. Se taie cu paharul dupa care se lasa sa creaca inca 15 minute. Se prajesc in ulei pana ce se rumenesc.
Pofta mare.

No comments:

Post a Comment