About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Monday, November 21, 2011

Branzoaice

Amestecul de drojdie:  1 cup lapte, 2 lg drojdie, 1 ou, 1/4 lingurita sare, 2 lg faina, 2 lg zahar.

Aluatul: 7 oua, 10 lg zahar, 500ml lapte, 1 kg faina, 1 cup ulei.

Umplutura: 1000 gr brinza de vaci, 4 oua, 1/2 cup gris, 1 cup zahar.

Pentru uns: 1 ou

Amestecul de drojdie
Se adauga toate ingredientele la cana de lapte cald si se lasa sa  dospeasca (cam 15min).

Aluatul: Se bat ouale cu zaharul pina ce sta bine pe batator la care se adauga laptele fierbine si uleiul. Dupa ce sa racit se adauga amestecul de drojdie si faina cit cuprinde. Se framinta bine, pina ce s-a omogenizat cam vreo 10-15 minute. Se lasa la crescut 1 ora.

Umplutura: Se amesteca brinza cu zaharul, ouale, grisul.

Se incalzeste cuptorul la 350ºF. Dupa ce sa dospit aluatul se imparte in 2. Se intind in patura de 16”x16” de groasa si se taie in 16 bucati, patrate de o aproximatie de 4”x4”. In mijlocul fiecarui patrat se adauga cite o lingura de brinza. Se ridica cite un colt peste altul (colturi opuse) si se prinde bine sa nu se desfaca. Se adauga in tava bine unsa la o distanta de un deget. Se ung la suprafata cu un ou integ bine batut si se adauga la cuptor pentru 35 de minute.

No comments:

Post a Comment