Follow by Email

About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Wednesday, September 19, 2012

Gomboti cu Prune

Aluatul
4 cartofi mari
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ou
1 galbenus
faina (cit cuprinde) ?

Umplutura
1/2 kg prune
1 cup zahar

Deasupra
Pesmet cu zahar

Aluatul
Se pun cartofii la fiert taiati cuburi cu putina sare. Dupa ce au fiert cartofii se piseasa si adaugam uleiul. Se lasa sa se raceasca. Se adauga faina cit cuprinde, 1 ou intreg si un galbenus, putina sare si se framinta un aluat destul de tare. 

Se intinde o foaie de vreo 2 cm de groasa si se taie in patrate de vreo 9cm. In mijloc de fiecare patrat se pune o jumatate de pruna cu putin zahar. Se aduna colturile si se roteste in palma pina ce sint rotunde bine. Se fierb in apa clocoting pina ce se ridica la suprafata. 

Se scot si se tavalesc prin pesmet cu zahar.


No comments:

Post a Comment