About Me

My photo
My love with food started while watching two of my biggest heros my Mother and Grandmother. From an early age the smell of delicious pastry were a sure bet of getting me in the kitchen.

Monday, November 21, 2011

Cuib de Viespi


Amestecul de drojdie: 1 cup lapte, 2 lg drojdie, 1 ou, 1/4 lingurita sare, 2 lg faina, 2 lg zahar.
Aluatul: 7 oua, 10 lg zahar, 500ml lapte, 1 kg faina, 1 cup ulei.
Pentru crema: 200 gr. unt moale, 100 gr. zahar , 250 gr. nuca macinata. 
Pentru sirop:125 ml. lapte, 150 gr. zahar, vanilie.

Amestecul de drojdie
Se adauga toate ingredientele la cana de lapte cald si se lasa sa  dospeasca (cam 15min).

Aluatul
Se bat ouale cu zaharul pina ce sta bine pe batator la care se adauga laptele fierbine si uleiul. Dupa ce sa racit se adauga amestecul de drojdie si faina cit cuprinde. Se framinta bine, pina ce s-a omogenizat cam vreo 10-15 minute. Se lasa la crescut 1 ora.

Se amesteca untul moale cu zaharul, pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se aseaza bucatile taiate din rulou, una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 350°F(180°C). Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul, obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.


No comments:

Post a Comment